SANCARLI İMAM HATİP ORTAOKULU

WEB https://sancarliimamhatiportaokulu.meb.k12.tr
Adres : Sancarlı Mahallesi 47400 Kızıltepe/Mardin
VİZYON : Türkiye´yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak teknoloji ağırlıklı eğitim-öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü temiz bir çevrede; araç-gereçlerin yerli yerinde kullanıldığı saygı/sevgi temelinde iletişim ve işbirliğinin olduğu sosyal/ kültürel etkinlik ağırlıklı eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak isteyen bir olmayı arzular.
MİSYON : Okulumuz için belirlenmiş olan, eğitim öğretim programının karşılıklı sevgi, hoşgörü, dürüstlük temelinde; çevre faktörlerini de dikkate alarak, etkili ve verimli bir şekilde uygulayan, öğrenci ve toplum beklentilerine uygun bir eğitim hizmetini sunan, her öğrencinin sosyal kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayarak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlayan, Atatürk ilke ve inkılaplarını temel alan, demokratik bir eğitim kurumudur. Öğrencilerine "öğrenmeyi öğrenme" ve "üretken insan olma" anlayışını kazandırmak, öğrencilerine davranışlarıyla, çevrelerinde "İşte bunun gibi olmak istiyorum." anlayışı oluşturan kişiler olmalarını sağlamak, okul çevresine "Benim Okulum" bilincini kazandırmak ve "mutlu çalışanlar topluluğu" bulunan bir okul olmak için vardır.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
Saatler : 08.20-14.40
Isınma : KALORİFER VE ELEKTRİKLİ SOBA
Servis : SERVİS ULAŞIMI KISMEN BULUNMAMAKTADIR.
Ulaşım : OKULUMUZA ULAŞIM KONUSUNDA SIKINTI YOKTUR.
Yerleşim Yeri : OKULUMUZ KÖY OKULUDUR.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ İL MERKEZİNE 20 KM; İLÇE MERKEZİNE 12 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :